logo
Populate the side area with widgets, images, navigation links and whatever else comes to your mind.
18 Northumberland Avenue, London, UK
(+44) 871.075.0336
ouroffice@vangard.com
Follow us
 

Agenda VvA

Transnationaal Arbeidsrecht: van “soft” naar “hard” recht

12 maart 2024 | Utrecht of online

De beoefenaren van het arbeidsrecht in Nederland zijn goed bekend met het arbeidsrecht zoals vastgelegd in wetten en de Europese richtlijnen waarop deze vaak zijn gebaseerd als ook met de collectieve arbeidsovereenkomsten. Maar er zijn meer bronnen die voor het arbeidsrecht relevant zijn en steeds relevanter gaan worden. In het NJB is in 2023 in een artikel over Transnationaal arbeidsrecht het landsgrensoverschrijdende arbeidsrecht omschreven als een netwerk van arbeidsrechtelijke regelsystemen. Door de opkomst van eisen die gesteld worden aan het internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen en de implementatie van de richtlijn over corporate sustainability in de Nederlandse wetgeving verandert de betekenis die het landsgrensoverschrijdend recht ook voor de Nederlandse rechtspraktijk gaat hebben. Een ontwikkeling van soft naar steeds harder recht.

Voor leden van de VvA is het mogelijk om de opname van deze bijeenkomst terug te kijken. Via onderstaande button gaat u naar het ledenportaal van de VvA. Eenmaal ingelogd, klik dan in het menu op “Aanmelden als lid” en vervolgens in het dropdown menu “Bekijk bijeenkomsten van de VvA”.

Bijeenkomst terugkijken (alleen voor leden VvA)

Overgang van onderneming

18 juni 2024 | Utrecht of online

Overgang van onderneming is een van de onderwerpen die constant het arbeidsrecht bezighouden. Zowel op het terrein van rechtspraak als wetgeving zijn er de nodige ontwikkelingen, die maken dat we dit onderwerp op de volgende VvA bijeenkomst centraal willen stellen. In drie inleidingen zal de stand van zaken geschetst worden in de rechtspraak met name die van het Europees Hof, het cao recht en dan met name over de overgang van onderneming van incorporatiebedingen en overgang van de onderneming bij insolventie. Na deze middag bent u weer op de hoogte van de belangrijkste actuele ontwikkelingen op het terrein van overgang van onderneming.

Aanmelden & programma

VvA bijeenkomst
………….

24 september 2024

Wij beraden ons momenteel over het thema en sprekers voor deze bijeenkomst.

U kunt zich nog niet aanmelden voor deze bijeenkomst

LabourLawUnited congres 2024
Arbeidsrecht uit de steigers

21 november 2024

LLU ontstond op 21 november 2019, toen het grootste arbeidsrechtelijke kennisfestival ooit gehouden plaatsvond in Utrecht. Een dag vol inhoud, ontmoeting en plezier met de focus op grote arbeidsrechtelijke hervormingen die aanstaande waren. Nu… exact vijf jaar later, gaan we het hebben over arbeidsrecht ‘Uit de steigers’. De tijd van plannen maken is voorbij. Er zijn wetten in parlementaire behandeling, wetten in uitvoering en richtlijnen die ons arbeidsrecht meer dan ooit kleur geven. Maar in die vijf jaar is ook veel rechtspraak ontwikkeld en brengt de werkvloer door krapte en digitalisering / artificiële intelligentie nieuwe uitdagingen met zich.

Tijdens LabourLawUnited 2024 word je getrakteerd op maar liefst 30+ workshops, toonaangevende sprekers, nieuw talent, interactieve (vaardigheden)sessies, ontmoetingsruimtes en een dag vol energie.

En ja… we zijn nog in opbouw. Binnenkort verdwijnen de eerste steigers en krijgen jullie meer informatie over het doorlopende programma van het congres, maar… schrijf je alvast in. Dit wil je niet missen.

Ga naar de website van LLU